fbpx Skip to main content
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis (met registreren en inloggen)

Welkom in je derde trimester!

Weer een mijlpaal behaald, gefeliciteerd!
In het derde trimester kun je een hoop tips en weetjes rondom je aankomende bevalling verwachten.
Zoals bij alle tips of zelfs adviezen die je krijgt tijdens je zwangerschap wil ik je vragen om vooral mee te nemen naar je bevalling wat jou aanspreekt. Als iets je niet aanspreekt, je er je twijfels bij hebt, of je het simpelweg een slecht idee vindt, skip dan lekker door naar het volgende stukje informatie wat ik je aanbied. Het is immers jouw bevalling en we zijn hier allemaal om een unieke ervaring te beleven. Elke vrouw is anders en elke vrouw heeft andere tools nodig om tot een ontspannen en krachtige bevalling te komen!

Het derde trimester betekend ook dat de fase van de zwangerschaps waddle er aan komt, je voor je gevoel 100 keer per dag naar de wc gaat en je wellicht wat meer ongemakken gaat ervaren. Het programma is zo ingericht dat die ongemakken zo veel mogelijk preventief verholpen worden. Zoals pijn aan je onderrug, incontinentie of een stijve nek. Bovendien bevorderd sporten je nachtrust wat zeker geen overbodige luxe is aan het einde van je zwangerschap! Ik kan je geen beloftes doen, je kan alsnog last krijgen van deze kwaaltjes. Elk lijf is immers anders, elke zwangerschap is anders en elke vrouw zit qua spieren, gewrichten en zelfs botten net even anders in elkaar. Dat is het mooie van ons unieke lijf!

Belangrijk tijdens deze laatste prachtige fase van je zwangerschap

Modificeren waar nodig is nu belangrijker dan ooit. Je hebt maar 1 lijf en het is niet de bedoeling dat je die beschadigd.
Luister dus goed naar je lichaam. Ongemak ervaren is niet erg maar pijn ervaren kan wel eens een teken zijn dat iets niet goed is voor jouw lichaam. Bekkenpijn is een lastige kwestie gezien veel vrouwen hier last van krijgen en je vaak tegen je pijngrens aan zit als je de juist spieren hiervoor traint om het juist weer een beetje beter te maken. Het geval bij bekkenpijn is dat je enigszins ongemak mag ervaren als je de spieren rondom je bekkengebied traint (binnenbeen spieren, bilspieren, onderrug, soms je onderste buikspieren) maar ga er zeker niet overheen, daar heb je niks aan.
Het is niet alleen mijn missie om je fit en zo pijnvrij mogelijk door je zwangerschap te loodsen maar ook om je een mooie tijd te geven waar je aan zal terugdenken als een sterke fase uit je leven!

Start je in het derde trimester? Je kunt direct beginnen in je huidige zwangerschapsweek. Mis je een keer een aantal workouts door vakantie/ziekte/andere omstandigheden? Dan kan je eventueel de weken erna steeds 1 extra workout doen van de gemiste week. Lukt dat niet, laat die week dan lekker zitten en ga verder in je huidige zwangerschapsweek! Het gaat namelijk niet om de kwantiteit maar de kwaliteit van je workout, als je te veel verzuurt ga je niet de juiste spieren op de juiste manier kunnen aanspannen. Doe dus alleen wat goed voelt en vol te houden is! Onthoud: iets is beter dan niets!

Heel veel plezier, zet hem op en Work it, Baby!