Cursus aanbod

Meld je nu aan bij de Badass mom Academy en voel de voordelen van een sterke zwangerschap!

Zwanger fit

Alle zwanger-fit pakketten van Work it baby!

Push it Baby!

De bevallingscursus van Work it baby!

Post partum fit

Alle post-partum fit pakketten van Work it baby!

Combinatie pakketten

Pak je voordeel met de combinatie pakketten van Work it baby!

Veelgestelde vragen

Voor wie is Work it baby?

Elke zwangere vrouw heeft een van deze uitspraken vast wel eens gehoord:
Niet te zwaar tillen hoor! Niet bukken hoor tijdens je zwangerschap! Wel veel uitrusten en niet te veel sporten hoor!

Heel goed bedoeld allemaal maar waar komt dit advies vandaan en klopt dit wel?
Pas in de afgelopen 10 jaar is er meer en meer onderzoek gedaan naar sport en voeding voor vrouwen in vergelijking tot mannen. Pas in de afgelopen 10 jaar zijn we er achter gekomen dat een lichaam met een totaal andere hormoon huishouding en een aantal andere functionele spiersystemen ook een andere training nodig heeft.

Bovenstaande goedbedoelde adviezen stammen nog van voor deze tijd en zal je waarschijnlijk niet zo snel horen van iemand van je eigen leeftijd.
Je kan namelijk wel zwaar tillen, er zijn zelfs zwangerschaps programma’s die rondom gewichtheffen zijn gebouwd. Je kan wel gewoon dingen van de grond af rapen, als je net als ik meerderen kinderen hebt dan moet je dat zelfs. En uitrusten is goed, begrijp me niet verkeerd. Maar er moet wel een balans zijn tussen activiteit en rust.

En balans is waar het in mijn programma in elk geval om draait! Balans tussen explosieve kracht, langdurige kracht, flexibiliteit en functionele mobiliteit. Alle spieren en spiersystemen worden uitgedaagd om veerkrachtig te zijn, te ondersteunen maar ook meegaand te zijn met jouw groeiende lijf.
Dus ben je zwanger? Dan is dit programma zeker iets voor jou!

Ik heb nog nooit gesport, kan ik hier wel aan beginnen?

Zeker! Het wel verstandig om bij je verloskundige of arts na te vragen of het voor jou okay is om te sporten tijdens je zwangerschap. Geef daarbij aan dat het gaat om een gericht programma dat is gemaakt om je groeiende lijf te ondersteunen.

Medische indicatie?

Vraag altijd na bij je zorgverlener of het een goed idee is om te sporten met de medische indicatie die je hebt gekregen. Geef ook hierbij aan dat je niet zomaar iets gaat doen maar een gericht zwangerschapsprogramma van plan bent te gaan volgen.

Daarnaast is het altijd belangrijk om goed naar je lijf te luisteren.

Maar wat is goed naar je lijf luisteren nou eigenlijk?

Het belangrijkste is dat je er niet van ‘achteruit’ mag gaan. Pijn ervaren tijdens de oefeningen of gedurende de dag na het doen van een workout, spierpijn telt uiteraard niet mee, is een teken dat er toch degelijk dingen zijn die aangepast moeten worden voor jouw lichaam. In het programma zelf geef ik bij de meeste oefeningen aan wat de aanpassingen kunnen zijn voor jouw ‘probleem’. De modificaties van de oefeningen zijn er zodat je alsnog veilig en comfortabel kan blijven sporten maar de oefeningen aanpast naar wat jouw groeiende, veranderende, lichaam op dat moment nodig heeft.

Het fijne aan een thuisprogramma met korte effectieve workouts is dat jij kunt pauzeren, stoppen of smokkelen wanneer jij dat nodig hebt! Mocht het nou een eitje zijn, kan je ze zelfs herhalen of zwaarder maken waar jij daar behoefte aan hebt!

Kortom, voor wie is Work it baby!? Nou, voor jou!

Omdat ik elke vrouw het gun om ook krachtig en zelfverzekerd zwanger te zijn!

Ik heb bekkenpijn, kan ik dit programma volgen?

Zeker, bij de meeste oefeningen geef ik al aan wat de modificaties zijn bij bekkenpijn. Hoe sterker de spieren in en om je bekkengebied hoe beter je vaak kunt omgaan met bekkenpijn. De spieren van bijvoorbeeld je billen en binnenbenen moeten sterk zijn om kracht te kunnen leveren en zo de druk van gewichten en botten af halen.
Bij twijfel kan je altijd overleggen met je zorgverlener of het verstandig is om een gericht workout programma te volgen tijdens je zwangerschap.

In hoeveel termijnen werkt het abonnement en hoe zou ik kunnen opzeggen?

Het abonnement staat standaard ingesteld op 6 termijnen. Je zou dus van week 12 tot week 42 je abonnement kunnen laten lopen.
Start je later in het programma? Geen enkel probleem, je kunt je abonnement elke dag van de week direct stop zetten. Geen opzegtermijnen, kosten of andere addertjes onder het gras. Stuur een mailtje naar info@workitbaby.nl met je gebruikersnaam en het betreffende e-mailadres van je profiel en je abonnement zal direct worden stop gezet!

Ik ben al "xy" weken zwanger, kan ik nog deelnemen?

Absoluut! Je kan in principe in elke week instromen, zelfs in je laatste verlof weken. Iets doen is altijd beter dan niets doen. Wat belangrijk is wanneer je later instroomt is goed de ‘instructie’ video bekijken met uitleg waar je op kunt letten tijdens de workout en hoe je naar je lichaam kunt ‘luisteren’.

Wanneer kan ik starten met het postpartum programma?

De dag na je bevalling zou je al kunnen beginnen. De eerste week/weken zijn namelijk vooral gericht op ademhalingsoefeningen voor je bekkenbodem, dwarse buikspieren en diafragma. Langzaamaan wordt hier wat mobiliteit en milde stretches aan toegevoegd. Vanaf week 6 gaan we rustig kracht opbouwen en na week 13 geef ik je elke week een beetje meer uitdaging tot je natuurlijk een super sterke fit-mom bent na 9 maanden trainen!

Laag in energie?

Krijg je energie weer terug door energie te geven

Geen motivatie?

Ik heb er altijd zin in en doe altijd met je mee

Sportschool?

Alle workouts zijn te doen vanuit huis zonder attributen

Weinig kracht of juist te gespannen?

Vindt je balans terug in aan- en ontspanning

Snel verveeld?

Met 3 verschillende workouts per week altijd iets passends voor jou