Over mij

De drijvende kracht achter Work it Baby!

Mijn naam is Anne Felix en ik beweeg om me gelukkiger te voelen.

Over mij en mijn missie

Als dansdocente en workout instructrice ben ik hele dagen in beweging, zo ook tijdens mijn zwangerschap. Tijdens zowel mijn danslessen als mijn workout lessen staan fysieke veiligheid en balans voorop. Een goed functionerend lichaam is een gezond lichaam. Van je lichaam heb je er immers maar 1! Nadat ik moeder werd van de eerste merkte ik dat kracht en conditie veel meer op de proef worden gesteld in het dagelijks leven dan ooit te voren. 30 keer de trap op voor een speen, 45 min je baby in 1 arm omdat die na het drinken in slaap is gevallen of  20 keer bukken in 1 minuut omdat je met baby op de arm je was aan het doen bent. Ik merkte dat de kracht en conditie die ik opgebouwd had met 20 jaar dansen en sporten cruciaal waren in het moederschap en je zelfs dan nog uitgeput op de bank neerploft. Omdat fysiek alles zeer doet, je conditioneel niet meer kan en er vooral mentaal weinig ruimte over is voor heel veel meer dan ‘baby & huishouden’. Na 4 maanden bleek ik alweer zwanger te zijn van de tweede en besloot ik hier iets mee te gaan doen. Ik ben meer gaan sporten en nog meer fysieke lessen gaan geven om juist fit en sterk te blijven. Omdat ik al had ervaren bij mijn eerste kindje dat ik daar zowel bij de bevalling als post partum heel veel baat bij had gehad. En dat bleek, ook deze bevalling was wederom een snelle, euforische, blijde verwelkoming van onze dochter en fysiek herstelde ik snel.

Workout programma voor mama’s to be

Vlak na het baren van ons tweede kindje borrelde het idee in me op om een workout programma te maken voor mama’s en mama’s to be. Hoe mijn aanpak tijdens de zwangerschap had uitgepakt tot meer kracht maar ook rust zowel fysiek als mentaal, wilde ik graag delen met de wereld. Dit bijzonder sterke gevoel van lijf en brein heeft me serieus geholpen met meer kalmte en kracht in de kraam periode te staan.

Met in gedachte de wens en droom om ooit een gezin met 3 kinderen te hebben begon ik te bouwen aan mijn andere droom, Work it baby! Niet wetende dat ik een jaar later weer zwanger zou zijn!

Op het moment dat ik klaar was voor de opnames bleek ik net weer zwanger te zijn, over perfecte timing van mijn derde dochter gesproken!

Work it baby!

Dus hier ben ik, in volle zwangerschaps-glorie van mijn derde zwangerschap en heb ik voor jou een op maat gemaakt programma. Een programma dat aansluit bij de week waar jij en je baby zich in bewegen. gebaseerd op kracht, conditie en functionele mobiliteit. Bewegingen die je straks nodig hebt als je baby er is en spieren die je harder nodig zal hebben dan ooit te voren. Alles met eigen lichaamsgewicht en vanuit je eigen huis. Ik doe de gehele workout met je mee en ik heb er altijd zin in! Naast je helpen meer en veilig in beweging te zijn tijdens je zwangerschap geef ik je door de workouts heen informatie over het gebruik van je spieren, de anatomie van je lijf en het nut van de oefeningen.

Ik wil je een stukje educatie meegeven over je lichaam zodat je deze waardeert voor wat het is en wat het doet. Daarnaast werken we fysiek toe naar een sterke uitgangspositie voor jouw grootste (letterlijk) moment. Je baby zal zo groot zijn als een watermeloen en jij.. nouja jij groeit lekker mee en dat vind ik dus fantastisch! Geen enkel lijf voldoet aan geen enkel plaatje en dat is nou juist zo mooi! Jij bent uniek, je lijf is uniek en hoe jouw lijf met je baby meegroeit is wonderschoon. Ik wil je hier kennis en acceptatie over meegeven terwijl we fysiek trainen; waar je al trots op mag zijn.

Ook voor jou!

3 workouts per week

Elke week staan er drie workouts voor je klaar die variëren van 15 tot 35 min. 1 cardio workout, 1 krachttraining en 1 mobiliteit workout. Aangepast en bedacht naar wat jij nodig hebt per week en eenvoudig te modificeren naar lichtere bewegingen of juist het zwaarder maken van je workout. Deze workouts zijn geschikt voor iedereen, jij bepaald immers zelf of je net zo veel herhalingen doet als ik, je pauze wellicht wat langer maakt door even op pauze te drukken of er misschien juist wel gewichten bij pakt (let op: doe dit alleen als je hier bekend mee bent en weet hoe je deze moet gebruiken)

Laag in energie?

Krijg je energie weer terug door energie te geven

Geen motivatie?

Ik heb er altijd zin in en doe altijd met je mee

Sportschool?

Alle workouts zijn te doen vanuit huis zonder attributen

Last van stijve spieren?

Vind je balans tussen Kracht, conditie en flexibiliteit

Snel verveeld?

Met 3 verschillende workouts per week altijd iets passends voor jou